BLOG

Ondernemer in het zonnetje: Lisa Snijders, Boekhandel Stevens

5 september 2022

Lisa Snijders is al 12 jaar het gezicht van Boekhandel Stevens. Samen met Erik van Itterzon runt zij deze prachtige boekwinkel. Daarnaast is ze moeder van 5 kinderen, waarvan ze er 3 zelf op de wereld heeft gezet en 2 cadeau heeft gekregen. Je kan wel zeggen dat ze een bezig bijtje is. Ze komt uit Voorburg en noemt zichzelf een micro-idealist. Ze is zich bewust van het feit dat ze niet de hele wereld kan veranderen maar wel invloed heeft op de mensen om zich heen. Dat is al stap één zullen we maar zeggen.

Dat Lisa de winkel overnam toen meneer Stevens met pensioen ging was bijna niet te voorkomen. Ze werkte er namelijk al jaren en de boekhandel had haar hart gestolen. Een winkel in je eentje runnen naast een gezin met 5 kids is nogal wat. Gelukkig vond ze in Erik een goede partner in crime. Een combinatie die elkaar prima aanvult.

Een unieke winkel

Het ondernemen bevalt Lisa wel. Ze zorgt ervoor dat iedereen relaxt kan werken en een bepaalde vrijheid heeft. Dit naar goed voorbeeld van meneer Stevens. Op deze manier geeft ze het team de kans te doen wat ze leuk vinden en goed in zijn. Lisa is lekker creatief en een goede tegenhanger voor de wat meer zakelijke Erik. Samen zorgen ze voor een gezellige luchtige sfeer in de winkel. Ze houden bij Boekhandel Stevens niet van gedoe maar wel van een grapje. Door dat plezier en beetje gekkigheid voelen klanten zich helemaal op hun gemak.

AZeker in de lock down tijdens de corona pandemie hebben ze de liefde van de klanten gevoeld. Iedereen stond voor ze klaar. Er was een dag dat er heel veel pakketjes waren besteld. Hierdoor raakte Lisa in paniek en deelde dit op Facebook. De reacties waren overweldigend. Iedereen wilde helpen. Die betrokkenheid heeft haar erg geraakt.

Boekhandel Stevens is dan ook een unieke winkel en niet alleen vanwege de sfeer maar vooral ook vanwege de persoonlijke benadering die je hier krijgt. Je bent hier zeker geen nummer. Met veel klanten worden mooie, emotionele momenten en mijlpalen gedeeld. Als je binnenstapt bij boekhandel Stevens wordt je rustig geholpen in de zoektocht naar een passend boek en kun je rekenen op een juist en eerlijk advies. Dit wordt door de klanten erg gewaardeerd.

“De boekhandel is niet alleen van ons, maar van al onze klanten samen.” 

Lisa Snijders mede-eigenaar van Boekhandel Stevens.

Supertrots

Lisa is supertrots op het team en de manier waarop iedereen met elkaar omgaat. De band die ze hebben met elkaar maar ook met de klanten. Het plezier en de grapjes.

Boekhandel-Stevens-lancering-zeven-zussen

Daarnaast is ze ontzettend trots op de evenementen die ze heeft georganiseerd. Zo heeft ze een keer met 52 jongeren overnacht in de winkel. Maar ook een geluksreis naar Cambridge georganiseerd samen met een auteur. En wat dacht je van een ontbijt met 100 vrouwen in de winkel ter ere van de Zeven Zussen-reeks.

Tip-van-Lisa-Snijders-ik-durf-niets-maar-doe-alles

Inspirerend boek

Uiteraard zijn we op zoek naar een goede boekentip van Lisa. Zelf vindt ze het boek ‘Ik durf niets, maar doe alles’ van Martine Bakker super inspirerend. Het boek is heel grappig, leest lekker en laat je nadenken over wat je echt wil, wat je gelukkig maakt en hoe je dat kan bereiken. Strekking is wanneer je aan mensen vraagt: ‘als je wist dat je niet kon falen wat zou je dan doen?’ Dan weten ze het heel goed, maar doen: Ho maar! En dat is zonde, zo blijven ze elke dag hetzelfde doen zonder enige uitdaging.

Wensen voor 2023

2022 is al weer ver over de helft dus een beetje vooruit blikken naar 2023 kan geen kwaad. Lisa zou dan lekker out of the box willen blijven denken en leuke dingen verzinnen zodat Boekhandel Stevens blijft verrassen. Die creativiteit zit helemaal in haar en dat brengt mooie dingen. Verder wenst ze eigenlijk dat alles blijft zoals het is. Lekker plezier maken en de klanten fysiek kunnen ontvangen in de winkel. Geluk, gezelligheid, oog voor elkaar en gezondheid wat wil je nog meer.

Let’s go for it Lisa!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Talitha van Flowers by Talitha

Flowers by Talitha: voor al je bloemen in Vijfhuizen

De MeerPas wordt steeds veelzijdiger! Afgelopen weken hebben we veel nieuwe Haarlemmermeerse ondernemers aangesloten. Een daarvan is Flowers by Talitha in Vijfhuizen. Met je MeerPas koop je hier de mooiste boeketten. Lees snel verder om kennis te maken met ervaren bloemiste en eigenaresse Talitha. Een kwestie van teamwerk Talitha is pas sinds dit jaar eigenaresse

Oude Dykhuys buitenkant

Lekker lokaal uit eten bij het Oude Dykhuys

Met de achternaam van Dijk en een geboorteplek op maar 300 meter afstand van Het Oude Dykhuys was het misschien wel voorbestemd dat Alfred chef-kok en eigenaar zou worden van dit mooie restaurant in Lisserbroek. De ambitie om in de restaurantwereld te werken, zat er in ieder geval al vroeg in. Al op 10-jarige leeftijd

Liefs uit Haarlemmermeer producten

Ondernemer in het zonnetje: Liefs uit Haarlemmermeer

Daniëlle Meijer, oprichter van Liefs uit Haarlemmermeer, is geboren en getogen in Amsterdam. Momenteel woont ze 10+ jaar in Hoofddorp. Naast haar onderneming is ze freelancer marketing en communicatie. Daniëlle begon met het schrijven van een blog over Hoofddorp en heeft dit uiteindelijk uitgebreid naar Haarlemmermeer. Als hardwerkende ondernemer heeft ze inmiddels al veel bereikt