BLOG

Flowers by Talitha: voor al je bloemen in Vijfhuizen

6 juli 2023

De MeerPas wordt steeds veelzijdiger! Afgelopen weken hebben we veel nieuwe Haarlemmermeerse ondernemers aangesloten. Een daarvan is Flowers by Talitha in Vijfhuizen. Met je MeerPas koop je hier de mooiste boeketten. Lees snel verder om kennis te maken met ervaren bloemiste en eigenaresse Talitha.

Een kwestie van teamwerk

Talitha is pas sinds dit jaar eigenaresse van de bloemenstal op de parkeerplaats bij sportvereniging DSOV, maar bloemen en ondernemen zijn allebei niet nieuw voor haar. Ondernemen zit echt in de familie. Iedere maandag en donderdag staat Talitha’s moeder met De Kippenkar op dezelfde parkeerplaats. En de bloemenkar heeft Talitha overgenomen van haar opa en oma, die het bedrijf onder de naam Flower Power meer dan tien jaar lang hebben gerund.

talitha met opa en oma en taart flowers by talitha

Op 1 januari 2023 was het dan zover: Flower Power werd Flowers by Talitha. “Dat was wel een beetje spannend, maar omdat ik er al zolang werk, is er ook weer niet zoveel veranderd.” Talitha heeft ruime ervaring in het bloemenvak. “Ik heb eigenlijk nooit wat anders gedaan”, vertelt ze. Het begon met een zaterdagbaantje en dat werd uiteindelijk fulltime, even in een andere bloemenwinkel maar daarna altijd samen met haar opa en oma.

Nu staat Talitha dus zelf aan het roer, maar ze kan altijd rekenen op hulp. Haar opa gaat nog altijd naar de bloemenveiling om in te kopen op de klok en helpt daarnaast ook graag in de bloemenkar, net als haar oma. Ook de moeder van Talitha werkt twee dagen mee, als ze niet in de Kippenkar staat. Een echt familiebedrijf dus!

De mooiste boeketten en kleurencombinaties

Als je op zoek bent naar een bijzonder boeket, kun je gerust op Talitha vertrouwen. Ze heeft de opleiding Bloem en Design gedaan. “Daar leer je van alles: bruidsboeketten, rouwwerken, een winkel stylen.” Talitha weet precies wat goed bij elkaar past en waar haar klanten blij van worden. Elke dag zie je bij Flowers by Talitha een kleurrijk assortiment, vers van de veiling. In het voorjaar gaan bijvoorbeeld de tulpen en pioenrozen heel hard, maar Talitha stelt ook prachtige arrangementen en gemengde boeketten samen.

“Het leuke is dat je nu heel veel kleur ziet. Vroeger wilden mensen vooral witte boeketten en kon je bijvoorbeeld roze en oranje echt niet combineren. Nu is dat helemaal niet meer zo. Hoe meer kleur, hoe beter!”

Talitha
Groot kleurrijk boeket van Flowers by Talitha

De favoriet van Talitha zelf is de pioenroos. “Maar eigenlijk heb ik thuis bijna nooit bloemen staan”, zegt ze lachend. Dat is ook niet zo gek: ze staat de hele dag al tussen de bloemen. En daar geniet ze echt van. “Er is altijd wel iets te doen. Ik vind het leuk om met mijn handen te werken. En je staat lekker buiten.” 

Uitbreiden naar een bloemenwinkel hoeft voor Talitha niet. “Bij een winkel heb je ook te maken met veel meer onderhoud en kosten.” Bovendien vindt ze het veel te fijn om in de buitenlucht te werken. “Maar een andere verkoopwagen zou ik ooit wel willen.”

Koop je bloemen en meer bij Flowers by Talitha

Wil jij je huis opfleuren met een bos bloemen of iemand een boeketje cadeau doen? Het team van Flowers by Talitha staat van maandag tot en met zaterdag voor je klaar op Zijdewinde 3b in Vijfhuizen. Je kunt ook een bestelling doen via de website.

roze boeket flowers by talitha

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Oude Dykhuys buitenkant

Lekker lokaal uit eten bij het Oude Dykhuys

Met de achternaam van Dijk en een geboorteplek op maar 300 meter afstand van Het Oude Dykhuys was het misschien wel voorbestemd dat Alfred chef-kok en eigenaar zou worden van dit mooie restaurant in Lisserbroek. De ambitie om in de restaurantwereld te werken, zat er in ieder geval al vroeg in. Al op 10-jarige leeftijd

Ondernemer in het zonnetje: Lisa Snijders, Boekhandel Stevens

Lisa Snijders is al 12 jaar het gezicht van Boekhandel Stevens. Samen met Erik van Itterzon runt zij deze prachtige boekwinkel. Daarnaast is ze moeder van 5 kinderen, waarvan ze er 3 zelf op de wereld heeft gezet en 2 cadeau heeft gekregen. Je kan wel zeggen dat ze een bezig bijtje is. Ze komt

Liefs uit Haarlemmermeer producten

Ondernemer in het zonnetje: Liefs uit Haarlemmermeer

Daniëlle Meijer, oprichter van Liefs uit Haarlemmermeer, is geboren en getogen in Amsterdam. Momenteel woont ze 10+ jaar in Hoofddorp. Naast haar onderneming is ze freelancer marketing en communicatie. Daniëlle begon met het schrijven van een blog over Hoofddorp en heeft dit uiteindelijk uitgebreid naar Haarlemmermeer. Als hardwerkende ondernemer heeft ze inmiddels al veel bereikt