BLOG

Goede voornemens: de MeerPas-editie

2 januari 2024

Goede voornemens: een traditie die ongeveer 4000 jaar geleden is begonnen. In deze tijd leefden de Babyloniërs, die tijdens hun nieuwjaarsvieringen een belofte deden aan de goden. Ze spraken bijvoorbeeld af om geleende voorwerpen terug te geven of al hun schulden af te betalen. Voor ons is de jaarwisseling het moment om een belofte aan jezelf te doen door persoonlijke doelen te stellen. Wat zijn jouw plannen voor 2024?

Goede voornemens? Die houdt toch niemand vol

De top tien populairste goede voornemens staat vol met gezondheidsdoelen: afvallen, stoppen met roken, minder alcohol drinken, meer sporten en ga zo maar door. De eerste week van januari is het superdruk in de sportschool en kom je buiten verrassend veel hardlopers tegen. Na een week of twee begint die drukte alweer af te nemen en gaan de meeste voornemens de prullenbak in.

Kies voor leuke voornemens

Om in één keer van 3-gangendiners, kerstborrels en vakantie naar een strak regime van gezonde kost en volop beweging te gaan, valt niet mee. Als je vastberaden bent om dit jaar je goede voornemens vol te houden, maak het jezelf dan niet te moeilijk zo vlak na de feestdagenperiode. Richt je op concrete en behapbare doelen, en probeer er iets leuks van te maken. Neem je bijvoorbeeld voor om in het weekend een extra (of extra lange) wandeling met de hond te doen in plaats van simpelweg te zeggen dat je dit jaar meer moet bewegen. Leuke dingen zijn veel makkelijker om vol te houden!

Ik ga dit jaar…

Vaker afspreken met vrienden

Tijd doorbrengen met andere mensen is niet alleen gezellig, maar ook goed voor je. Door sociaal contact voel je je gelukkiger en meer ontspannen. Bovendien geven al die goede gesprekken je meer energie, creativiteit en inspiratie.

Dus zoek een gezellige plek uit om bij te praten onder het genot van een hapje of drankje. Bekijk bijvoorbeeld deze restaurants en cafés in Haarlemmermeer.

terras haarlemmermeer

Lokaal kleding shoppen

Online heb je misschien oneindig veel keuze, maar alles wat je aan kleding nodig hebt, vind je ook gewoon in Haarlemmermeer. Naar de ‘echte winkels’ gaan heeft meerdere voordelen:

  • Je krijgt meer beweging: fietsen naar het winkelcentrum, door de winkels struinen, kleding passen, tel maar op die beweegminuten!
  • Je steunt de lokale winkeliers.
  • Je weet zeker dat jouw aankopen goed bevallen.

Van Badhoevedorp tot Zwanenburg, welke lokale kledingwinkels ga jij bezoeken dit jaar?

Vrouw in kledingwinkel

Iets nieuws leren

Houd je hersenen fit door regelmatig iets nieuws te leren. En dan bedoelen we niet dat je vloeiend Japans moet leren of alle symfonieën van Beethoven. Het mag van alles zijn! Misschien wil je dit jaar werken aan je baristaskills, het verschil tussen pool en biljart ontdekken of ervaren hoe leuk boerenvoetgolf is.

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

MeerPas 2 Jaar

Al twee jaar meer lokale verbinding met MeerPas

We blazen twee kaarsjes uit! In 2022 lanceerden de regio Haarlemmermeer en de samenwerkende middenstands- en ondernemersverenigingen de MeerPas. De lokale cadeaukaart was voor veel ondernemers een welkom steuntje in de rug na de coronaperiode. Twee jaar later staan die lokale ondernemers nog steeds centraal. De MeerPas versterkt de lokale verbinding in heel Haarlemmermeer. Ondernemers

romantisch-diner-voor-twee-met-Valentijnsdag Haarlemmermeer

Hier vind je de mooiste valentijnscadeaus

Psst, nog even en het is februari. En dat betekent dat het bijna Valentijnsdag is. Heb jij al iets uitgezocht voor je nieuwe liefde of de partner met wie je al jaren samen bent? Of krijg je al stress als je eraan denkt? Geen zorgen! Je hebt nog even de tijd en om je alvast

feestdagen meerpas cadeaukaart

Verras deze kerst met de MeerPas

Cadeaukaarten zijn ideaal om te geven. Je doet de ontvanger er altijd een plezier mee. Toch twijfelen veel mensen of dit cadeautje ook geschikt is voor onder de boom. Met de kerst wil je het liefst iets bijzonders geven. De MeerPas is een mooi cadeau dat heel Haarlemmermeer goed doet. En met deze ideeën maak