BLOG

Dag van de Mantelzorg en mantelzorgwaardering Haarlemmermeer 2023

7 november 2023

Vrijdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. De dag waarop we de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland een bedankje, een schouderklopje, een compliment geven. De gemeente Haarlemmermeer waardeert haar mantelzorgers met een cadeaukaart.

Je bent mantelzorger als je hulp geeft aan iemand in je directe omgeving die dat nodig heeft, een familielid, een vriend of een buur. Het gaat om onbetaalde en intensieve zorg, soms zelfs 24 uur per dag voor een langere periode. Toch staan veel mantelzorgers er niet bij stil. Zorgen voor iemand die ziek is, dat doe je toch gewoon?

Gemeente reikt mantelzorgwaardering Haarlemmermeer uit

Maar mantelzorg is juist bijzonder en verdient een compliment. Je kiest er niet voor, het overkomt je. Je doet het met liefde, maar het is ook zwaar. Een klein gebaar kan veel betekenen. Haarlemmermeer telt ruim 3000 mantelzorgers. Stel je eens voor dat zij niet meer zouden kunnen zorgen voor hun naasten. Wie gaat die zorg dan overnemen?

Erkenning en waardering helpt om de mantelzorgtaken beter vol te houden. Daarom zet de gemeente Haarlemmermeer haar mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje met de mantelzorgwaardering. Alle geregistreerde mantelzorgers krijgen rond de Dag van de Mantelzorg een Mantelzorg Cadeaukaart. Deze cadeaukaart kunnen ze net als de MeerPas besteden bij 120 Haarlemmermeerse ondernemers: winkelen, eten, drinken of een momentje van ontspanning vinden.

Naast de Mantelzorg Cadeaukaart krijgen mantelzorgers de HoofddorpPas cadeau. Deze voordeelpas geeft kortingen bij maar liefst 150 lokale ondernemers.

Meer waardering voor mantelzorgers in Haarlemmermeer

Voor de ondersteuning van mantelzorgers en de mantelzorgwaardering Haarlemmermeer werkt de gemeente samen met Mantelzorg & Meer. Deze organisatie breidt de Dag van de Mantelzorg zelfs uit tot de Week van de Mantelzorg, met allerlei activiteiten voor mantelzorgers zoals bowlen, een filmvoorstelling of bloemschikken.

Ken jij iemand die zorgt voor een ander? Toon zelf ook je waardering. Dat kan op 10 november, maar natuurlijk ook op elke andere dag. Geef die persoon een complimentje, een extra lange knuffel of vraag hoe het met hem of haar gaat. Samen zorgen we goed voor elkaar in Haarlemmermeer!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

feestdagen meerpas cadeaukaart

Verras deze kerst met de MeerPas

Cadeaukaarten zijn ideaal om te geven. Je doet de ontvanger er altijd een plezier mee. Toch twijfelen veel mensen of dit cadeautje ook geschikt is voor onder de boom. Met de kerst wil je het liefst iets bijzonders geven. De MeerPas is een mooi cadeau dat heel Haarlemmermeer goed doet. En met deze ideeën maak

Mooi gebaar van Haarlemmermeerse mantelzorgers

Afgelopen vrijdag was de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag viel bij zo’n 3.000 Haarlemmermeerse mantelzorgers een brievenbuscadeautje op de mat. In dat pakketje zat een Mantelzorg Cadeaukaart in de vorm van een MeerPas. Erkenning en waardering helpt om de mantelzorgtaken beter vol te houden. Daarom zet gemeente Haarlemmermeer haar mantelzorgers jaarlijks in het

Sinterklaas kleurplaat

De gezellige Sinterklaas-periode komt eraan. Wij willen het feest nóg leuker maken met een unieke kleurplaat die je hier gratis kunt downloaden. Het is niet alleen een Sinterklaas-kleurplaat, maar ook een echte Haarlemmermeerse kleurplaat. Herken jij het gebouw uit Haarlemmermeer? Verzamel je stiften, kleurpotloden, verf of ander knutselmateriaal en kom op een creatieve manier in