BLOG

Dag van de Mantelzorg en mantelzorgwaardering Haarlemmermeer 2023

7 november 2023

Vrijdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. De dag waarop we de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland een bedankje, een schouderklopje, een compliment geven. De gemeente Haarlemmermeer waardeert haar mantelzorgers met een cadeaukaart.

Je bent mantelzorger als je hulp geeft aan iemand in je directe omgeving die dat nodig heeft, een familielid, een vriend of een buur. Het gaat om onbetaalde en intensieve zorg, soms zelfs 24 uur per dag voor een langere periode. Toch staan veel mantelzorgers er niet bij stil. Zorgen voor iemand die ziek is, dat doe je toch gewoon?

Gemeente reikt mantelzorgwaardering Haarlemmermeer uit

Maar mantelzorg is juist bijzonder en verdient een compliment. Je kiest er niet voor, het overkomt je. Je doet het met liefde, maar het is ook zwaar. Een klein gebaar kan veel betekenen. Haarlemmermeer telt ruim 3000 mantelzorgers. Stel je eens voor dat zij niet meer zouden kunnen zorgen voor hun naasten. Wie gaat die zorg dan overnemen?

Erkenning en waardering helpt om de mantelzorgtaken beter vol te houden. Daarom zet de gemeente Haarlemmermeer haar mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje met de mantelzorgwaardering. Alle geregistreerde mantelzorgers krijgen rond de Dag van de Mantelzorg een Mantelzorg Cadeaukaart. Deze cadeaukaart kunnen ze net als de MeerPas besteden bij 120 Haarlemmermeerse ondernemers: winkelen, eten, drinken of een momentje van ontspanning vinden.

Naast de Mantelzorg Cadeaukaart krijgen mantelzorgers de HoofddorpPas cadeau. Deze voordeelpas geeft kortingen bij maar liefst 150 lokale ondernemers.

Meer waardering voor mantelzorgers in Haarlemmermeer

Voor de ondersteuning van mantelzorgers en de mantelzorgwaardering Haarlemmermeer werkt de gemeente samen met Mantelzorg & Meer. Deze organisatie breidt de Dag van de Mantelzorg zelfs uit tot de Week van de Mantelzorg, met allerlei activiteiten voor mantelzorgers zoals bowlen, een filmvoorstelling of bloemschikken.

Ken jij iemand die zorgt voor een ander? Toon zelf ook je waardering. Dat kan op 10 november, maar natuurlijk ook op elke andere dag. Geef die persoon een complimentje, een extra lange knuffel of vraag hoe het met hem of haar gaat. Samen zorgen we goed voor elkaar in Haarlemmermeer!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

MeerPas 2 Jaar

Al twee jaar meer lokale verbinding met MeerPas

We blazen twee kaarsjes uit! In 2022 lanceerden de regio Haarlemmermeer en de samenwerkende middenstands- en ondernemersverenigingen de MeerPas. De lokale cadeaukaart was voor veel ondernemers een welkom steuntje in de rug na de coronaperiode. Twee jaar later staan die lokale ondernemers nog steeds centraal. De MeerPas versterkt de lokale verbinding in heel Haarlemmermeer. Ondernemers

romantisch-diner-voor-twee-met-Valentijnsdag Haarlemmermeer

Hier vind je de mooiste valentijnscadeaus

Psst, nog even en het is februari. En dat betekent dat het bijna Valentijnsdag is. Heb jij al iets uitgezocht voor je nieuwe liefde of de partner met wie je al jaren samen bent? Of krijg je al stress als je eraan denkt? Geen zorgen! Je hebt nog even de tijd en om je alvast

Groep vrienden in café

Goede voornemens: de MeerPas-editie

Goede voornemens: een traditie die ongeveer 4000 jaar geleden is begonnen. In deze tijd leefden de Babyloniërs, die tijdens hun nieuwjaarsvieringen een belofte deden aan de goden. Ze spraken bijvoorbeeld af om geleende voorwerpen terug te geven of al hun schulden af te betalen. Voor ons is de jaarwisseling het moment om een belofte aan