BLOG

Internationale Dag van de Handtas

9 oktober 2023

Van de eerste schooldag naar Dierendag naar de Internationale Dag van de Handtas. Kende jij deze dag nog niet? Er zijn er ook zoveel, je kunt ze onmogelijk allemaal onthouden. Wij gingen op zoek naar de oorsprong van de Dag van de Handtas en kwamen erachter dat de dag een jaar of tien geleden op de kalender is gezet door PurseBlog, een Engelse blog over handtassen.

Voor handtasmerken is dit natuurlijk de perfecte dag om hun nieuwste ontwerpen te promoten of om jou een mooie korting te geven. Trakteer jij jezelf op deze dag op een nieuwe handtas?

Handtasspecialist in Hoofddorp

Heb jij een MeerPas gekregen en ben je op zoek naar een nieuwe handtas? Dan mag je Wen’s Tas in Hoofddorp zeker niet overslaan! De winkel aan de Concourslaan staat vol met leuke tassen, sieraden en woonaccessoires. De vrolijke eigenaresse Wendy zorgt ervoor dat je geniet van een gezellige winkelbeleving en keuze hebt uit een assortiment dat trendy, van hoge kwaliteit én betaalbaar is. Een bezoek aan de winkel is aan te raden, maar als je geen tijd hebt, kun je ook online winkelen.

Wen’s Tas is specialist op het gebied van lederen tassen. Je vindt hier bijvoorbeeld altijd de nieuwste modellen van gave merken als Bag2Bag. Dit Nederlandse merk maakt handige, tijdloze en unieke tassen: van een grote werktas tot een fijne clutch met genoeg ruimte voor je pasjes en telefoon. De verschillende kleuren, zoals taupe, cognac en zwart, zijn perfect voor elk seizoen.

handtas kopen dag van de handtas

Wist je dit al over de handtas?

Handtassen zijn er in vele soorten, maten, kleuren en patronen. Voor sommige mensen zijn ze een mode-item, maar ze zijn vooral ook onmisbaar om de dagelijkse spullen in te vervoeren. En dat is meer dan alleen je telefoon, portemonnee en sleutels. Wist je dat de gemiddelde handtas van een Nederlandse vrouw bijna 3 kilo weegt? Dat komt vooral doordat er steeds vaker een fles water in de tas gaat. Ook in de top tien van meest voorkomende voorwerpen in handtassen: lippenbalsem, zonnebril, haarelastiekjes, aspirines, pennen… Herkenbaar?

Met al die spullen is het niet gek dat je tas gauw vol zit. Maar om ‘s werelds grootste handtas te vullen, zou je nog aardig je best moeten doen! Die is namelijk bijna 7 meter lang en 2,6 meter diep. Dat is een oppervlakte van 18 vierkante meter, ongeveer net zo groot als de gemiddelde studentenkamer in Nederland. De tas is van Jean Dah Enterprises en heeft een vermelding in het Guinness Book of Records.

Nu wil je natuurlijk ook weten wat dan de kleinste handtas ter wereld is. Dat kunnen we je vertellen! Afgelopen zomer is een piepkleine, neongroene handtas geveild voor bijna 59.000 euro. Wat je hier allemaal in kunt stoppen? Nou, niks eigenlijk. De tas is namelijk kleiner dan een korrel zeezout. Niet bedoeld voor gebruik dus, maar een kunstwerk(je).

Dag van de Handtas: thema-activiteiten

Ben jij een echte handtasliefhebber en wil je wat speciaals doen op deze dag? Bekijk dan deze tips.

  • Doneer je oude handtassen. Wanneer je tassen te mooi zijn om weg te gooien, belanden ze al gauw op zolder of in de garage. Is die stapel inmiddels behoorlijk gegroeid? Breng je handtassen naar de kringloopwinkel en doe een ander er een plezier mee.
  • Organiseer een handtassenruil. Nodig wat mensen uit en vraag iedereen om tassen mee te nemen die ze niet meer gebruiken. En dan: ruilen maar. Zo gaat iedereen naar huis met een nieuwe tas zonder iets uit te geven.
  • Of maak je eigen tas. Bedenk een ontwerp, verzamel leuke materialen en ga aan de slag. Als dat iets te ingewikkeld klinkt, kun je ook prima een bestaande tas als basis gebruiken.

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

MeerPas 2 Jaar

Al twee jaar meer lokale verbinding met MeerPas

We blazen twee kaarsjes uit! In 2022 lanceerden de regio Haarlemmermeer en de samenwerkende middenstands- en ondernemersverenigingen de MeerPas. De lokale cadeaukaart was voor veel ondernemers een welkom steuntje in de rug na de coronaperiode. Twee jaar later staan die lokale ondernemers nog steeds centraal. De MeerPas versterkt de lokale verbinding in heel Haarlemmermeer. Ondernemers

romantisch-diner-voor-twee-met-Valentijnsdag Haarlemmermeer

Hier vind je de mooiste valentijnscadeaus

Psst, nog even en het is februari. En dat betekent dat het bijna Valentijnsdag is. Heb jij al iets uitgezocht voor je nieuwe liefde of de partner met wie je al jaren samen bent? Of krijg je al stress als je eraan denkt? Geen zorgen! Je hebt nog even de tijd en om je alvast

Groep vrienden in café

Goede voornemens: de MeerPas-editie

Goede voornemens: een traditie die ongeveer 4000 jaar geleden is begonnen. In deze tijd leefden de Babyloniërs, die tijdens hun nieuwjaarsvieringen een belofte deden aan de goden. Ze spraken bijvoorbeeld af om geleende voorwerpen terug te geven of al hun schulden af te betalen. Voor ons is de jaarwisseling het moment om een belofte aan